Terje Klausen

Innhold publisert av Terje Klausen

Kapital må målrettes mot prosjekter med fremtidsaspekter og innovasjonskraft!


Bjørn Haugen Morstad

Vi møter Bjørn Haugen Morstad i PREI samme dag som Øystein Stray Spetalen har erklært kapitalismens død i Dagens Næringsliv. Morstad er glødende engasjert i de poeng Stray Spetalen har reist om rollen til investorer og risikovillig kapital.
-    Spetalen berører spørsmål om hva Europa skal leve av i fremtiden. Jeg er opptatt av hva Norge skal leve av, fra lokalsamfunn til nasjonen som helhet. Derfor er jeg engasjert  på bred front fra lokalpolitikken hjemme i Lunner til store, internasjonale prosjekter, sier han. Bjørn Haugen Morstad skal innlede om samarbeidet med den norske bedriftsgrupperingen ”Waste Management Konsortium” og det Polsk-norsk eide selskapet PREI under Green Business konferansen 1. og 2. september.

Åslaug Haga: Beskjeden starthjelp kan utløse milliardverdier i ny fornybar sektoren


Ny fornybar-feltet representerer verdiskapingsmuligheter i 100-milliarder klassen. Fornybar energi og energieffektivisering kan bli det neste industrieventyret hvis vi bestemmer oss for det. Prosjektleder Åslaug Haga i Norsk Industri er smittende overbevist i sin tro på mulighetene som ligger i programområdet hun har fått ansvaret for. 2. september er hun en av hovedinnlederne på Green Business konferansen.

Växjö kapitaliserer på å være Europas grønneste by


Växjö kommune i Sverige er en av de første byer i Europa som bruker CO2 fotavtrykk mekanismer i offentlige budsjettering, både når det gjelder investeringer, utviklingsplaner og drift. Dette har gitt resultater som har oppnådd betydelig internasjonal interesse og anerkjennelse.

Meld deg på før 30. juni og få "early bird" priser!


Det skal lønne seg å være tidlig ute. Derfor tilbyr vi spesielle priser til deltakere som er raske med beslutning og påmelding. Tilbudet gjelder enten du velger å delta både 1. og 2. september, eller bare ønsker å delta en av dagene.

Norsk kultur for et internasjonalt publikum


Kristin Asbjørnsen

Årets Green Business konferanse får et eget kulturprogram. Med oppslag allerede åpningskvelden 1. september, presenterer vi et mangfold av norske kunstnere med internasjonalt nedslagsfelt. Felles for kunstnerne er at de er nyskapende i sitt arbeid innenfor ulike musikalske sjangere. Programmet framføres av singer/songwriter Kristin Asbjørnsen og jazz-ensemblet Dag Arnesen trio.

Toppnavn til årets Green Business konferanse


Konsernsjef Sverre Leiro i NorgesGruppen og tidligere statsråd Åslaug Haga er blant toppnavnene på foredragsholderlista ved Green Business konferansen 2010. Konferansen holdes på Park hotell Sandefjord 1. og 2. september og arrangeres i år av Green Business Norway i samarbeid med SINTEF MRB.