Norsk kultur for et internasjonalt publikum

Kristin Asbjørnsen

Årets Green Business konferanse får et eget kulturprogram. Med oppslag allerede åpningskvelden 1. september, presenterer vi et mangfold av norske kunstnere med internasjonalt nedslagsfelt. Felles for kunstnerne er at de er nyskapende i sitt arbeid innenfor ulike musikalske sjangere. Programmet framføres av singer/songwriter Kristin Asbjørnsen og jazz-ensemblet Dag Arnesen trio.

Kristin Asbjørnsen er en norsk sanger og komponist. Hun er kjent for sin svært personlige tilnærming til låtskrivingen. Kristins røtter ligger både i singer/songwriter tradisjonen og i groove-basert World Music. Hennes varemerke er en sound som er rik på kontraster og dynamikk, med sterk melankoli og en sprelsk og djevelsk energi. Kristin har en unik stemme, og er en mester i jevn tone, organisk styrt forvrengning, og suveren beherskelse av kompliserte sangteknikker.
Kristin og hennes samling av musikere vant årets Spellemannspris for hennes nye album "The Night shines like the day"

Dag Arnesen trio

Dag Arnesen "Norwegian Song" er inspirert av Edvard Grieg og norsk folkemusikk.
Deres tolkninger av Grieg og norske folkeviser i et moderne jazz-uttrykk har gitt nye farger og nye tonebilder til disse kjære melodiene i norsk tradisjon.  Dag Arnesen trio_lite.jpg
"Norwegian Song" har appell langt utover det tradisjonelle jazzmiljø. Trioen består av: Dag Arnesen, piano - Sigurd Hole, bass - Paul Thowsen, perkusjonsinstrumenter.

Kulturprogrammet ved Green Business konferansen blir organisert av Springer kulturstudio


  | More

 

Gå tilbake til arkivet for flere aktuelt saker